Ismertető

Filmek / Sorozatok

 

Főoldal Bejelentkezés Fórum JelenetekFordításokGYIK Kapcsolat

 

Indulás: 2020-08-01
 

 

Lentebb olyan, a Monty Python társulat legalább egy tagjához valamilyen formában kapcsolódó jelenetek (esetleg hosszabb részek) közül lehet válogatni, amelyek magyar felirattal sehol máshol nem fellelhetőek. Ennek az az oka, hogy az egyes részletekhez olyan nem hivatalos fordítások tartoznak, amelyeket én magam, vagy rajtam keresztül mások a szabadidejükben, mindenféle anyagi támogatás nélkül készítettek.

Sajnos az angol nyelvtudásom nem elegendő ahhoz, hogy ezt a feladatot egyedül érdemben el tudjam végezni, ennek következtében a lefordított jelenetek száma jelenleg meglehetősen kevés. Amennyiben úgy érzed, hogy a tudásod megfelelő ahhoz, hogy hallás után angolról magyarra fordíts (és emellett persze időd és kedved is van hozzá), úgy vedd fel velem a kapcsolatot a fent lévő Kapcsolat menüponton keresztül, vagy írj a montypythonmagyarorszag@gmail.com e-mail címre! A helyesírás ellenőrzését, valamint a felirat videóhoz való időzítését én is el tudom végezni, ehhez csak az írott szövegre van szükségem (bármilyen formában, akár egy e-mailben leírva, vagy egy egyszerű .txt vagy .doc kiterjesztésű szöveges dokumentumban elküldve). Természetesen a piros ponttal (jelölt részek csak példák, amennyiben valamilyen más videót fordítanál le, annak sincs semmi akadálya. Az itt megtalálható jelenetek esetében minden észrevételt, javításra vonatkozó javaslatot szívesen fogadok.

Jelmagyarázat:

 = A fordítás jóvá lett hagyva legalább egy olyan ember által, aki magabiztos angol nyelvtudással rendelkezik.

 = A fordítást nem látta még olyan ember, aki magabiztos angol nyelvtudással rendelkezik, így abban kisebb-nagyobb hibák előfordulhatnak.

 = A tartalom még nem került lefordításra.


A Gyalog galopp hivatalos előzetese (trailer) 
Élelmezésügyi Minisztérium - Kókuszdió Információs Osztály (Michael Palin) 
Michael Palin megmutatja a közönségnek, hogyan készíthetik el saját félbevágott kókuszdióikat, amivel a patkódobogás hangját lehet utánozni, éppen úgy, mint azt a Gyalog galoppban lehetett látni és hallani.
Graham Chapman búcsúztatása (1989) 
Barátai (természetesen) vidáman búcsúztatták a Monty Python egykori oszlopos tagját, Graham Chapmant. A felvétel 1989 decemberében készült.
John Cleese a hülyékről 
John Cleese és Rowan Atkinson (Mr. Bean) - Méhészet (Beekeeping) (1981) 
Az 1981-ben élő közönség előtt felvett jelenetben John Cleese méhészként, míg Rowan Atkinson (Mr. Bean) egy nem hétköznapi riporterként tűnik fel.
Brian élete - A vita (1979) 
1979. november 9-én a BBC2 „Friday Night, Saturday Morning" című vitaműsorában Tim Rice házigazda moderálása mellett beszélgettek az akkor még újnak számító Brian életéről, amelyet számos helyi önkormányzat betiltott, valamint világszerte tiltakozások kísérték arra hivatkozva, hogy a film istenkáromló. Hasonlóképpen érvelt számos műsorszolgáltató, továbbá a műsorban megjelenő Malcolm Muggeridge és Mervyn Stockwood, Southwark akkori püspöke is. A védelmet a Monty Python csapatának két tagja, John Cleese és Michael Palin képviselte. A tényleges vita a 18. perctől kezdődik el.
John Cleese a sátán - felhívás a pokolért 
The Frost Report (1966)
Michael Palin és Terry Jones - A törött üveg 
Michael Palin és Terry Jones által előadott jelenet, ami a BBC „A holnap világa" című dijnyertes sorozatában került képernyőre.
Not the Nine O'Clock News - Egyetemes zsinat: Krisztus élete (General Synod's Life of Christ) 
A többek között Rowan Atkinson (Mr. Bean) szereplsével előadott jelenet a Brian életéről szóló, 1979-ben lefolytatott vitát parodizálja ki.
Törölt Monty Python-szkeccs 
A rövid jelenet eredetileg A pokol nagyijai (Hell's Grannies) című jelenet (Monty Python Repülő Cirkusza, 1. évad / 8. rész) része volt, azonban az utómunkálatok során - valószínűleg időhiány miatt - ki lett vágva az adásba került változatból.
Waczak szálló - bakik, kivágott jelenetek 
Monty Python's Fliegender Zirkus - 1. rész 
Monty Python's Fliegender Zirkus - 2. rész 
Ripping Yarns (Kalandos történetek) (1976) 
Terry Gilliam első benyomásai a restaurált animációk láttán 
Michael Palin's Super 8mm Film - "Monty Python's Flying Circus" (1971) 
Michael Palin's Super 8mm Film - "The Life of Brian" (1978) 

A picture which helps to optimize the resolution / Egy kép ami segít az oldal megfelelő felbontásának beállításában