Ismertető

Filmek / Sorozatok

 

Főoldal Bejelentkezés Fórum JelenetekFordításokGYIK Kapcsolat

 

Indulás: 2020-08-01
 

 

Lentebb olyan, a Monty Python társulat legalább egy tagjához valamilyen formában kapcsolódó jelenetek (esetleg hosszabb részek) közül lehet válogatni, amelyek sehol máshol nem fellelhetőek. Ennek az az oka, hogy az egyes filmrészletekhez olyan nem hivatalos fordítások tartoznak, amelyeket én magam, vagy rajtam keresztül mások a szabadidejükben, mindenféle anyagi támogatás nélkül készítettek.

Sajnos az angol nyelvtudásom nem elegendő ahhoz, hogy ezt a feladatot érdemben egyedül el tudjam végezni, ennek megfelelően a lefordított jelenetek száma jelenleg meglehetősen kevés. Amennyiben úgy érzed, hogy a tudásod megfelelő ahhoz, hogy hallás után angolról magyarra fordíts (és emellett persze időd és kedved is van hozzá), úgy vedd fel velem a kapcsolatot az oldal tetején lévő Kapcsolat menüponton keresztül, vagy írj a montypythonmagyarorszag@gmail.com e-mail címre! A helyesírás-ellenőrzését, valamint a felirat videóhoz való időzítését én is el tudom végezni, ehhez csak az írott szövegre van szükségem (bármilyen formában, akár egy e-mailben elküldve, vagy egy egyszerű .txt vagy .doc kiterjesztésű szöveges dokumentumban leírva). Természetesen a piros ponttal (jelölt részek csak példák, amennyiben valamilyen más videót fordítanál le, annak sincs semmi akadálya. Az itt megtalálható jelenetek esetében minden észrevételt, javításra vonatkozó javaslatot szívesen fogadok.

Jelmagyarázat:

 = A fordítás jóvá lett hagyva legalább egy olyan ember által, aki magabiztos angol nyelvtudással rendelkezik.

 = A fordítást nem látta még olyan ember, aki magabiztos angol nyelvtudással rendelkezik, így abban kisebb-nagyobb hibák előfordulhatnak.

 = A tartalom még nem került lefordításra.


Graham Chapman búcsúztatása (1989) 
John Cleese a hülyékről 
John Cleese és Rowan Atkinson (Mr. Bean) - Méhészet (Beekeeping) (1981) 
John Cleese a sátán - felhívás a pokolért 
The Frost Report (1966)
Törölt Monty Python-szkeccs 
A rövid jelenet eredetileg A pokol nagyijai (Hell's Grannies) című jelenet (Monty Python Repülő Cirkusza, 1. évad / 1. rész) része volt, azonban az utómunkálatok során - valószínűleg időhiány miatt - ki lett vágva a jelenet adásba kerülő változatából.
Monty Python - Glass 
Monty Python's Fliegender Zirkus - 1. rész 
Monty Python's Fliegender Zirkus - 2. rész 
Ripping Yarns (Kalandos történetek) (1976) 
Terry Gilliam első benyomásai a restaurált animációk láttán 
Michael Palin's Super 8mm Film - "Monty Python's Flying Circus" (1971) 
Michael Palin's Super 8mm Film - "The Life of Brian" (1978) 

A picture which helps to optimize the resolution / Egy kép ami segít az oldal megfelelő felbontásának beállításában